Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Vaandelteam wint van N.W.C. en strijd via de nacompetitie om lijfsbehoud
 

 
 
 
Het vaandelteam van Wilhelmina Boys is er in geslaagd om direct degradatie uit de 2e klasse-F te ontlopen, door een 1-0 overwinning op bezoek bij N.W.C. is Asten wisten de tricolores alsnog deelname aan de nacompetitie te bereiken en heeft ze handhaving weer in eigen hand. Die deelname werd wel mogelijk gemaakt omdat concurrent S.V. Blerick op de slotdag van de competitie een nederlaag moest incasseren en daardoor weer hekkensluiter werd.

In tegenstelling tot bij de wedstrijd vorige week tegen, zoals deze zondag duidelijk werd, kampioen R.K.S.V. Heeze, kan interim-trainer Tom Franse weer een beroep doen op Mike Smit, daardoor moest Yoran Bouwmans genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Die had daar gezelschap van jeugdspeler Brent Mutsaarts en keeper Remo Vermeer.

De wedstrijd was, hoogstwaarschijnlijk onder invloed van de benauwde weersomstandigheden en ook door de spanning, die er zeker voor de tricolores aanwezig was, niet van het hoogste niveau. Tegenstander N.W.C. was voor de aanvang van het treffen al zeker van deelname aan de nacompetitie, het gat naar de eerst hogere en lagere was immers niet in deze laatste competitiewedstrijd te overbruggen.

N.W.C. maakte bij aanvang van de wedstrijd direct duidelijk dat het deze dag geen cadeautjes ging weggeven, en was in het eerste bedrijf duidelijk de bovenliggende partij. De bezoekers slaagden er, met veel dank aan doelman Tom Molenberg, een 0-0 ruststand te bereiken. Een fantastische redding van de goalie kort na aanvang van de wedstrijd na een dito vrije trap van de gastheren en kordaat ingrijpen kort voor rust oog in oog met een opponent, waren de belangrijkste vermeldenswaardige acties.

Na de thee kwamen de tricolores beter in de wedstrijd en wist het ook gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Mark de Wit kreeg een prima kans maar hij zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel verdwijnen. Naar het einde van de wedstrijd lieten de tricolores het initiatief weer mee aan de tegenstander, maar verder dan een afstandsschot kwam dat niet.

En als donderslag bij heldere hemel was het kort voor het einde van de wedstrijd ineens juichen voor de bestenaren op het veld en ook daarnaast. Nadat de bal op het middenveld was veroverd, werd Scott Smit gelanceerd die vrij baan had naar het doel van de opponent en koelbloedig met een schuiver in de verre hoek de keeper van de tegenstander kansloos liet.

Die voorsprong werd in de luttele minuten die nog resteerden niet meer uit handen gegeven en toen bleek dat concurrent S.V. Blerick er niet in was geslaagd om bij Sparata’18 punten uit het vuur te halen, wist men dat de laatste strohalm alsnog voldoende was om het voetbalseizoen 2017/2018 nog een vervolg te kunnen geven. Aanstaande zondag is Bladella in de 1e ronde van de nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse de tegenstander op sportpark Naastenbest.

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Mike Smit, Max Lodewijks, Lars Kuys, Bart Meeske, John Termeer, Michael Koning (Yoran Bouwmans), Maron Heersmink (Brent Mutsaarts), Mark de Wit, Scott Smit, en Ossy AzeuiniBron : AmateurvoetbalEindhoven.nl
 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :