Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys geeft ruime voorsprong weg in een matige tweede helft tegen Spoordonkse Boys (3-3)
 

 
 
 
Het vaandelteam van Wilhelmina Boys heeft zichzelf wel heel erg tekort gedaan in haar thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys. Daar waar veel regen en wind voor beide teams een extra tegenstander vormden, wisten de tricolores na een goede eerste helft te gaan rusten met een 3-0 voorsprong. Dat de tegenstander in de tweede helft weer in de wedstrijd kwam en uiteindelijk nog bijna de winst pakte, mag het elftal van hoofdtrainer Toon van der Loo zichzelf aanrekenen.

In de basisopstelling had die oefenmeester een plaats ingeruimd voor Bas van der Heijden en Walid Maruan, en op de zeer jeugdige reservebank zaten onder andere de jeugd(ige) spelers Luc Verwold, Brent Mutsaars en keeper Finn van de Vorstenbosch. De routiniers Stef Vervloet en John Termeer ontbraken vanwege blessures en Michael Koning, die vorige wedstrijd zijn stempel nadrukkelijk op de wedstrijd drukte, had zijn plaats in het tweede elftal weer ingenomen.

Ondanks de personele wisselingen ging het elftal van Wilhelmina Boys direct na de aftrap op zoek naar een (vroege) voorsprong. En de tricolores kregen loon naar werken, de eerste echte inzet werd door de keeper van de tegenstander tot hoekschop verwerkt, maar die resulteerde in een scrimmage voor het doel van Spoordonkse Boys, waarbij de scheidsrechter van dienst een onrechtmatigheid constateerde en aan de thuisploeg een strafschop toekende.

Die penalty werd door aanvoerder Lars Kuys koelbloedig ingeschoten met een 1-0 voorsprong op het scorebord tot gevolg. Daarmee was de honger naar succes voor de bestenaren nog niet gestild, de ene na de andere aanval golfde richting het doel van de rood-witten. Halverwege de eerste helft resulteerde dat in een verdubbeling van de voorsprong, na ene mooie aanval kreeg Bas van der Heijden de bal voor zijn voeten en hij liet die mogelijkheid niet onbenut.

En voordat de thee opgezocht ging worden konden de spelers, begeleiders en supporters van Wilhelmina Boys nogmaals juichen. Allereerst was wederom de keeper van de tegenstander een sta in de weg, nu wist hij een kopbal tot hoekschop te verwerken. Maar bij die hoekschop ging hij in de fout en de kans die daardoor vervolgens aan Bart de Bruijn geboden werd, wist hij om te zetten in de 3-0 ruststand.

De bevlogenheid en dadendrang van de eerste helft bleek na de thee bijna volledig verdwenen bij de bestenaren, ze koesterden de ruime voorsprong en boden de tegenstander daardoor de mogelijkheid om weer in de wedstrijd te komen. Na enkele waarschuwingen moest het elftal van Wilhelmina Boys binnen tien minuten een tegendoelpunt incasseren. Dat was het sein voor Spoordonkse Boys om er nog een schepje bovenop te doen en steeds meer gevaar te stichten voor het bestse doel.

Toch leek er tot kort voor het eindsignaal geen vuiltje aan de lucht voor Wilhelmina Boys, de tricolores kregen gaandeweg het tweede bedrijf weer enkele goede mogelijkheden, maar die bleven onbenut. Het venijn zat deze keer in de staart, want binnen enkele minuten keerden de tegenstanders de wedstrijd om met twee doelpunten. Dat verder puntverlies de bestenaren bespaard bleef was te danken aan keeper Rick Saes, want in blessuretijd wist hij met ene goede reactie een toegekende strafschop nog uit zijn doel te houden.

Opstelling Wilhelmina Boys :
Rick Saes, Koen Leijtens, Bart de Bruijn, Lars Kuys, Bas van der Heijden (Luc Verwold), Walid Maruan, Mike Smit (Brent Mutsaars), Robbie Baeten, Cas Kuipers (Hassanne Djibo Omanou), Leandro Rodrigues en Rico Klokgieters 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :