Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys met minimaal verschil geklopt door titelkandidaat Someren (1-0)
 

 
 
 
Het vaandelteam van v.v. Wilhelmina Boys is er niet in geslaagd de goede tweede helft van de wedstrijd van vorige week tegen R.P.C. het gewenste vervolg te geven. Na een kwartier in de eerste helft op bezoek bij Someren kwam door een misverstand in de verdediging van de bestenaren een 1-0 achterstand op het scorebord, een stand die in het verloop van de wedstrijd helaas geen beter aanzien gegeven kon worden.

Met het goede gevoel van de 2-2 van een week eerder in het achterhoofd ging de hoofdmacht van Wilhelmina Boys de confrontatie met Someren, een van de voornaamste titelkandidaten in de 2e klasse-F, met vertrouwen tegemoet. Hoofdtrainer Ronny Everaerts had de beschikking over een vrijwel fitte selectie, alleen John Termeer is vanwege een blessure tijdelijk niet beschikbaar. In zijn basisopstelling was deze wedstrijd weer een plaats ingeruimd voor Mike Smit.

Vanaf het beginsignaal was de doelstelling van de tricolores duidelijk, door hoog druk te zetten op de helft van de tegenstander, wilde Wilhelmina Boys de tegenstander het spel en de opbouw moeilijk maken. Dat lukte in eerste instantie prima, alleen met lange ballen was de tegenstander in staat om van de eigen goal af te spelen, maar het was juist zo’n lange bal welke uiteindelijk het openingsdoelpunt voor de thuisploeg opleverde.

Na een uittrap van de doelman van Someren belandde de bal achter de laatste linie van de mannen uit Best, een klein misverstand tussen de bestse verdediging en doelman Tom Molenberg, deed de bal in de voeten van de zeer attente spits van de tegenstandster belandden, die dat buitenkansje graag aangreep om de 1-0 tussenstand op het scorebord terecht te laten komen.

In het restant van de eerste helft, die niet de boeken in gaat vanwege een overvloed aan kansen, had kort voor rust Michael Koning de gelijkmaker op zijn schoen. Met een bekwame redding belette de doelman van de thuisploeg echter dat de bezoekers uit Best de stand gelijk trokken. Zijn collega aan de andere zijde, Tom Molenberg was kort daarna de sta in de weg voor de spits van Someren en tot zijn geruststelling werd ook de rebound niet benut.

In het tweede bedrijf was de thuisploeg de bovenliggende partij en kwamen de tricolores een aantal keren goed weg. Gelukkig ging de thuisploeg niet secuur om met de kansen die zij zelf creëerden waardoor Wilhelmina Boys kon blijven hopen op een goed resultaat. En dat resultaat kwam er bijna ook nog van, kort voor tijd was het gevolg van een slotoffensief van de tricolores een schietkans van Mark de Wit, zijn inzet ging tot ontzetting van de beste ploeg en haar supporters echter net voorbij aan het doel van de tegenstander.

Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot was de teleurstelling bij de beste ploeg groot. De tegenstander kon opgelucht ademhalen, zeker nadat bekend was dat beide concurrenten om de bovenste plaats hun wedstrijd hadden verloren. Volgende week zijn er door het carnaval natuurlijk geen competitieverplichtingen, een week later staat de belangrijke wedstrijd tegen N.W.C. op het programma.

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Mike Smit, Scott Smit, Lars Kuys, Bart Meeske, Yoran Bouwmans, Michael Koning, Stef Vervloet, Maron Heersmink, Mark de Wit, Ossy Azeuini (Mohamed Oukadi) 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :