Klik hier of op het logo hierboven om naar de beginpagina te gaan
     Interesse in zonnepanelen? v.v. Wilhelmina Boys en 365zon hebben een prachtig aanbod, ga naar www.365zon.nl/wilhelminaboys om een offerte aan te vragen

Wilhelmina Boys neemt na één voetbalseizoen afscheid van 2e klasse
 

 
 
 
Het vaandelteam van voetbalvereniging Wilhelmina Boys is er niet in geslaagd het seizoen een verder vervolg te geven. In de eerste ronde van de nacompetitie om (het behoud van) een plaats in de 2e klasse, hebben de tricolores na verlengingen de meerdere moeten erkennen in Bladella. In de reguliere speeltijd wisten de bestenaren tweemaal een achterstand weg te werken, in de verlenging lukte dat niet nogmaals met een 2-3 eindstand als gevolg.

Voor de wedstrijd tegen Bladella kon interim-trainer Tom Franse nog geen beroep doen op de geblesseerde Stef Vervloet. In de basisopstelling werd een wijziging doorgevoerd ten opzichte van de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie, Yoran Bouwmans nam de plaats in van Michael Koning. Die laatste zag dat naast hem op de reservebank ook voor jeugdspeler Remco Verspaget een plaats was gereserveerd.

De thuisploeg kwam verre van goed uit de startblokken, de wedstrijd was koud bezig toen na iets meer dan 10 minuten de tegenstander de leiding nam. Die vroege achterstand deed de tricolores geen goed, maar in het vervolg was men wel bij machte om de opponent op afstand van het eigen doel te houden. Dat gaf de thuisploeg wat meer vertrouwen en dat werd verder versterkt toen na bijna een half uur de gelijkmaker van Maron Heersmink, die dankbaar gebruik maakte van een miscommunicatie bij de tegenstander, uit de lucht kwam vallen.

Dat was tevens de opmaak voor een vermakelijk laatste kwartier van het eerste bedrijf. Het was wederom Bladella die op voorsprong kwam, maar na een prima lopende aanval van Wilhelmina Boys was wederom Maron Heersmink het eindstation die de bal keurig in de hoek van de goal deed belandden, de keeper van de opponent het nakijken gevend. De thee werd zodoende opgezocht met een 2-2 tussenstand.

De tweede helft kenmerkte zich niet door veel uitgespeelde kansen, beide teams leunden naar achteren en leken de risico’s van aanvallend spel te vermijden, het was dan ook voornamelijk ene gevecht dat op het middenveld plaats vond. Toch veerde het thuispubliek op toen ongeveer een kwartier voor tijd een voorzet het hoofd van Maron Heersmink bereikte, zijn kopbal eindigde helaas buiten bereik van de keeper van de tegenstander op de kruising van paal en lat.

Toen even later de thuisploeg met 10 man kwam te staan, wist datzelfde publiek dat de opgave nog moeilijker zou worden. Het was dan ook doelman Tom Molenberg die zich moest gaan onderscheiden en dat deed hij met verve. Met enkele mooie reddingen hield hij zijn doel in het restant van de tweede helft schoon en konden de beide ploegen zich gaan opmaken voor de verlengingen.

Die verlengingen deden de thuisploeg helaas geen goed, Bladella kwam wederom op voorsprong via een afstandsschot. De thuisploeg richtte zich daarna toch nog op en kreeg nog een enorme kans op de gelijkmaker en dus op het nemen van strafschoppen, maar Maron Heersmink kon dat buitenkansje, oog in oog met de goalie van de tegenstander, niet tot een doelpunt promoveren. Toen de scheidsrechter voor het laatst floot was de enorme teleurstelling van de gezichten van spelers en staf af te lezen, volgend seizoen gaat weer geacteerd worden in de derde klasse.

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Mike Smit, Max Lodewijks, Lars Kuys, Bart Meeske, John Termeer (Joey van de Zanden), Yoran Bouwmans (Michael Koning), Maron Heersmink, Mark de Wit, Scott Smit, en Ossy Azeuini (Remco Verspaget) 
 
Websitesponsor
Volg ons ook via :