• Aanvullende richtlijnen en adviezen voor het vervoer bij uitwedstrijden

 • Natuurlijk zijn we erg blij dat onze jeugdspelers in de Regiocup-competitie weer kunnen voetballen tegen andere clubs. Eerder hebben we voornamelijk betreffende de regels en richtlijnen op onze accommodatie gecommuniceerd, maar wij willen ook duidelijk nog onze richtlijnen en adviezen kenbaar maken die met het spelen van uitwedstrijden te maken hebben.

  Juist daarbij is er een groter gezondheidsrisico aanwezig tijdens het vervoer per auto naar de te bezoeken verengingen en dat speelt vooral bij jeugdspelers van 13 jaar en ouder, vooral omdat zeker nog niet alle (rij)ouders, trainers en begeleiders al (volledig) zijn gevaccineerd. Om geen onnodige risico’s te nemen, willen we de volgende aanvullende richtlijnen delen om ook het vervoer naar uitwedstrijden zo veilig mogelijk en volgens de landelijke coronamaatregelen te laten verlopen.

  • Ga bij uitwedstrijden bij voorkeur met de fiets, veel van de wedstrijden om de Regiocup worden immers gespeeld tegen naburige verenigingen. Begeleiding in voldoende mate is daarbij natuurlijk gewenst.
  • Ga je toch met de auto naar de uitwedstrijd, vervoer dan maximaal 4 personen, dus de chauffeur en zijn (voetballend) kind en twee “gasten”
  • Draag in de auto altijd een mondkapje als je leeftijd 13 jaar of ouder is
  • Probeer bij de verdeling van spelers over auto’s rekening te houden met hun onderlinge relaties, de voorkeur gaat ernaar uit om klasgenoten of vrienden, ook buiten het voetbalveld, bij elkaar te plaatsen
  • Zorg voor voldoende ventilatie in de auto, dus zet bijvoorbeeld een raampje open

  En voor een ieders veiligheid en gezondheid doen wij een beroep op spelers, begeleiders en rij-ouders om, indien je nog niet (volledig) gevaccineerd bent, daar waar mogelijk tijdig een zelftest te doen, voor schoolgaande spelers zijn die beschikbaar via de onderwijsinstellingen en voor anderen bij de supermarkt voor een paar centen te verkrijgen.

  Is die thuistest positief, blijf dan thuis en meld je tijdig af voor de wedstrijd. En bovenal geldt natuurlijk ook de basisregel: Heb je klachten of een positieve thuistest, blijf thuis en maak een afspraak bij de GGD.

  Wij drukken iedereen op het hart om zijn of haar uiterste best te doen om alle richtlijnen na te leven zodat onze sportbeoefening op een veilige en verantwoorde manier kan worden voortgezet en ook het restant van dit voetbalseizoen op een leuke maar zeker ook gezonde manier kan worden uitgespeeld.