• Bestuurslid en voorzitter van de jeugdcommissie, Jan van Hoogstraten, is gisteren overleden

 • Gisterenavond, 1 april omstreeks 23:00 uur, is bestuurslid en voorzitter van de Jeugdcommissie, Jan van Hoogstraten, op slechts 70-jarige leeftijd overleden. Jan heeft ruim een jaar gevochten tegen zijn ziekte, maar heeft uiteindelijk die strijd moeten opgeven. De laatste maanden werd duidelijk dat Jan deze wedstrijd niet meer kon winnen en heeft hij daar noodgedwongen in moeten berusten, Jan is uiteindelijk, na een kort verblijf in een hospice, rustig ingeslapen.

  Jan van Hoogstraten is ruim 25 jaren actief geweest bij onze vereniging, bij de Veteranen was hij niet alleen voetballer, grensrechter en scheidsrechter, maar vooral de drijvende kracht en organisator binnen die afdeling die is uitgegroeid tot een hechte vriendengroep. Maar Jan had ook heel veel aandacht voor de jeugd binnen de vereniging en vooral bij de Champions League en Mini’s heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. En in de loop van die 25 jaren zijn er niet veel nevenactiviteiten bij de jeugdafdeling geweest waar Jan zijn medewerking niet aan verleende.

  Tot aan het begin van het vorige jaar stond Jan ook nog midden in het leven, maar bijna gelijktijdig met de intrede van Corona in de westerse wereld kreeg ook hij klachten. In eerste instantie werden die tegengegaan met antibiotica, maar omdat die niet of nauwelijks soelaas boden, was nader onderzoek noodzakelijk. Medio Juli kwam er uitsluitsel en bleek kanker bezit van zijn lichaam genomen te hebben.

  In augustus is gestart met de behandeling en die leek effect te sorteren, Jan knapte op en had weer energie, zijn gezin en ook de vereniging mochten daarvan profiteren, maar aan het einde van het afgelopen jaar volgde een terugslag en daarna ging het helaas snel achteruit met de gezondheid van Jan. Een tweede chemokuur is wel gestart maar door de bijwerkingen daarvan is die snel gestopt, het was “game over”, zoals Jan zelf wist te melden.

  Op initiatief van het Veteranenteam was intussen besloten Jan nog een keer heel prominent in het zonnetje te plaatsen en hem duidelijk te maken dat wij allen zeer dankbaar zijn voor hetgeen hij niet alleen voor de vereniging, maar voor velen ook op het persoonlijke vlak, heeft betekend. Bij die gelegenheid heeft het hoofdbestuur van de vereniging aan Jan ook de titel “Erelid” toegekend, iets wat hem meer dan toekomt.

  Wij gaan Jan enorm missen, wij zijn hem heel erg dankbaar voor wat hij voor onze vereniging heeft betekend en we zullen hem nooit vergeten. Maar dat gemis geldt natuurlijk nog veel meer voor zijn vrouw Marianne, de kinderen Thijs, Stef en Guus, schoondochter Sabine, kleindochter Mevi en de overige familieleden. Wij wensen hen allen enorm veel sterkte om dit grote verlies een plaats te geven.

  Het Hoofdbestuur