• De spelregels met betrekking tot het gebruik van de kleding en kledingtassen

 • Met betrekking tot de uitgifte en inname van de tassen met wedstrijdkleding willen we onderstaand graag, zeker ook voor de nieuwe kaderleden, de gebruiksregels kort onder de aandacht brengen.

  Voor ieder team van de vereniging biedt de vereniging wedstrijdkleding (shirts en broeken) aan, op wedstrijddagen kunnen die teamtassen door de elftalbegeleiders in onze wasruimte opgehaald worden. Wij adviseren om daarbij een controle te doen op volledigheid, zodat zich (zeker bij uitwedstrijden) geen onaangename verrassingen (niet voldoende kleding) kunnen voordoen.

  Na gebruik van de kleding wordt die weer afgeleverd in de wasruimte, waarbij de gebruikte kleding in de wasmand van het betreffende team wordt gedaan en die wasmand samen met de kledingtas weer in het rek wordt geplaatst. Hierbij het dringende verzoek om de wasmanden niet voor de wasmachines te plaatsen zodat de wasruimte voor een ieder begaanbaar blijft.

  Ieder weekeinde wordt alle wedstrijdkleding, en bij sommige teams ook inloopshirts, hesjes en trainingspakken, gewassen, gedroogd en weer opgeborgen in de kledingtassen. Dat houdt in dat er elke week ruim 800 kledingsets en toebehoren verwerkt worden. Natuurlijk kan daar wel eens iets mis bij gaan zodat (een deel van de) kleding in een verkeerde tas terecht komt, vandaar het eerdere verzoek van de controle.

  Het is overigens niet alleen zaak om de tas te controleren op het ontbreken van kledingstukken. Ook als er in de kledingtas een teveel aan kleding aanwezig is, en daardoor een ander team waarschijnlijk wat mist, verzoeken wij de teambegeleiders om dat overschot terug te geven en/of die kleding op de tafel in de wasruimte achter te laten.

  Tot slot willen we de begeleiders verzoeken om eventuele gewenste ruilingen naar een grotere of kleinere maat kenbaar te maken bij de accommodatiebeheerder. Er is immers een (beperkte) voorraad shirts en broeken beschikbaar en indien mogelijk kan kleding direct geruild worden. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan vragen wij de wensen door te geven aan de afdelingscoördinator, welke verdere actie kan ondernemen.