• Vanuit het sportakkoord gaan we op onze accommodatie sport- en beweegmogelijkheden voor senioren bieden

 • Ervaar de combinatie van bewegen en gezellig samenzijn op sportpark Naastenbest

  Vanaf 6 oktober is iedere woensdag de accommodatie van voetbalvereniging Wilhelmina Boys geopend voor sportieve en sociale activiteiten voor senioren uit onze gemeente. Dit ie een gezamenlijk initiatief van hockeyvereniging MHC Best, korfbalvereniging DKB, voetbalvereniging Wilhelmina Boys en dansstudio Dans-à-Lon, die daarbij ondersteund worden door buurtsportcoaches van de gemeente Best en de ouderenorganisaties KBO en PVGE.

  Dit initiatief is één van de ambities uit het lokale Sportakkoord waarbij het streven naar inclusief sporten en bewegen op nummer één staat. De mogelijkheid die senioren uit onze gemeente geboden gaat worden om enerzijds met plezier te kunnen sporten en bewegen en anderzijds gezellig samen te vertoeven en een praatje te kunnen maken, draagt substantieel bij aan dat streven.

  Meet & Greet en test daarbij je eigen fitheid

  We gaan op woensdag 6 oktober een start maken, en dagen daarbij de doelgroep uit om de eigen fysieke conditie te laten meten. Op die dag heeft iedereen van 13:00 tot 15:00 uur de mogelijkheid om een FIT-test te ondergaan. Die test wordt uitgevoerd door medewerkers van Fysiotherapie Meesters, Anytime Fitness en Balans Podotherapie. Zij doen een 0-meting en geven aan de hand daarvan graag een advies.

  Kennismaken met de sportmogelijkheden in Best

  Op diezelfde dag is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met Walking-Football bij v.v. Wilhelmina Boys, in de periode die daarna volgt zullen de senioren-varianten van korfbal (13/10) en hockey (20/10) gepresenteerd worden en daarna worden ook andere sportverenigingen uit Best in de gelegenheid gesteld zichzelf en hun sportaanbod onder de aandacht te brengen. Nadere informatie over die vervolgsessies gaat nog verstrekt worden.

  Wekelijkse beweegactiviteiten vanaf 27 oktober

  Naast die presentaties zullen er vanaf woensdag 27 oktober ook wekelijks vanaf 10:30 uur dans- en beweegactiviteiten verzorgd worden door professionals op dat gebied. Los daarvan is de ontmoetingsruimte van de voetbalvereniging vanaf dat tijdstip ook gewoon open om gezellig een spelletje te doen en/of een praatje te maken.

  Maak van bovenstaande mogelijkheden gebruik om kennis te maken met het sportaanbod voor senioren in Best, zelf (nog) meer of weer in beweging te komen en/of om gewoon gezellig samen te zijn.

  Voor de koffie met iets lekkers zullen de organisatoren natuurlijk zorg dragen.