• Tekort aan scheidsrechters noopt elftalbegeleiding om soms zelf als zodanig op te treden

  • Ook onze vereniging loopt helaas niet meer over van scheidsrechters, wat inhoudt dat op wedstrijddagen vaak niet alle wedstrijden van een leidsman of -vrouw kunnen worden voorzien. Daar komt nog bij dat de KNVB met hetzelfde probleem kampt en er dus mogelijk wedstrijden in de hogere klassen zijn die niet, zoals we gewend waren, van een bondsofficial worden voorzien maar waar de vereniging zelf een oplossing voor moet bieden.

    Vanuit diverse geledingen van de vereniging is de afgelopen periode nagedacht en gesproken over de wijze waarop we het tekort kunnen gaan oplossen maar de realisatie daarvan heeft natuurlijk tijd nodig. Dat houdt onherroepelijk in dat we zeker in de komende weken nog kampen met een tekort aan scheidsrechters en er dus wedstrijden zullen zijn waarvoor geen scheidsrechter aangesteld kan worden.

    Wij vragen hiervoor begrip en rekenen erop dat de elftallen die bij die wedstrijden betrokken zijn, zelf voor een oplossing zorg dragen. Natuurlijk kunnen die teams de noodzakelijke spullen via het wedstrijdsecretariaat verkrijgen en ook advies krijgen over bijvoorbeeld het controleren en afhandelen van het wedstrijdformulier.

    Het streven van de vereniging is om uiterlijk op donderdagavond de definitieve indeling van de scheidsrechters voor het aankomende weekeinde helder te hebben zodat de teams die het betreft tijdig weten dat ze zelf voor een scheidsrechter moeten zorgen. Natuurlijk is alles er op gericht om zo spoedig mogelijk een oplossing te hebben voor deze situatie, maar tot het zover is vragen we in ieder geval ieders medewerking en begrip.

    En natuurlijk roepen we onze leden op om ideeƫn en of personen als scheidsrechter aan te dragen en zodoende een positieve bijdrage te leveren aan de oplossing van ons tekort aan scheidsrechters. Je kan contact opnemen via de interim-scheidsrechterscoƶrdinator Harrie van Zalingen via scheidsrechterscoordinator@wilhelminaboys.nl.