• Wat rest ons nog dit voetbalseizoen en wanneer starten we het voetbaljaar 2021/2022?

  • Omdat het doorgaan van de RegioCup in zijn algemeenheid en voor de teams van onze vereniging in het bijzonder nog verre van een zekerheid is en wij als vereniging het komende voetbalseizoen op de juiste wijze willen starten, heeft het hoofdbestuur afgelopen week een aantal besluiten genomen over de afloop van dit voetbaljaar en de start van het seizoen 2021/2022.

    Allereerst is aan de gemeente Best gemeld dat de twee natuurgras wedstrijdvelden (veld-B en veld-C) per 14 juni voor onderhoud beschikbaar zijn, vanaf die datum kunnen we dus alleen nog maar de twee kunstgrasvelden gebruiken voor trainingen en wedstrijden. Voor de trainingen geldt daarnaast dat we die faciliteren tot uiterlijk donderdag 8 juli, het huidige voetbalseizoen wordt op 10 juli definitief afgesloten en dat gebeurd bij de jeugd met het “GoalMasters”-evenement.

    Doordat we vanaf 14 juni nog slechts twee trainingsvelden beschikbaar hebben, en het feit dat wellicht ook de leeftijdscategorie 27+ meer mogelijkheden gaat krijgen, kunnen voor de jeugdteams twee trainingsavonden niet gegarandeerd worden. Maar naast de trainingsavonden is natuurlijk ook de zaterdag nog beschikbaar voor (onderlinge) wedstrijden of trainingen.

    Het seizoen 2021/2022 gaan we qua trainingen gefaseerd opstarten en dat wordt gebaseerd op het speelschema van de KNVB. Dat houdt in dat de elftallen die bij de jeugd tot de A-categorie behoren, en bij ons zijn dat JO19-1, JO17-1 en JO15-1) in de week van 9 augustus van start kunnen gaan dat de overige jeugdteams een week later mogen beginnen.

    Op die manier geven we alle teams een voorbereidingsperiode van vier weken alvorens de eerste officiële wedstrijden op het programma staan. Het is echter aan de trainingsgroepen zelf om in overleg met de afdelingscoördinator te bepalen of ze direct na de genoemde data van start willen gaan, of die start nog even willen uitstellen vanwege de schoolvakantie die dit jaar inmmers erg laat valt.