• Wat rest ons nog dit voetbalseizoen en wanneer starten we het voetbaljaar 2021/2022? - Update

  • In tegenstelling tot onze eerdere berichtgeving is het doorgaan van de RegioCup gelukkig wel een feit en mede daardoor worden de twee natuurgras wedstrijdvelden (veld-B en veld-C) een week later, dus per 21 juni voor onderhoud aan de gemeente Best beschikbaar gesteld. Vanaf die datum kunnen we dus alleen nog maar de twee kunstgrasvelden gebruiken voor trainingen en wedstrijden.

    Dat houdt in dat het programma voor de RegioCup op 26 juni nader onder de loep genomen gaat worden, waarbij het streven er is om alle wedstrijden door te laten gaan. Of dat mogelijk is en of er met aanvangstijden geschoven moet worden, zal nader bepaald worden. Voor de trainingen, die tot uiterlijk donderdag 8 juli doorgang kunnen vinden, geldt dat vanaf 21 juni een aangepast en ook beperkter trainingsschema gehanteerd zal moeten worden. Het huidige voetbalseizoen wordt op 10 juli definitief afgesloten en dat gebeurd bij de jeugd met het “GoalMasters”-evenement.

    Feit blijft dat we vanaf 21 juni nog slechts twee trainingsvelden beschikbaar hebben, en omdat ook de leeftijdscategorie 27+ meer mogelijkheden gaat krijgen, kunnen voor de jeugdteams twee trainingsavonden vanaf die datum niet meer gegarandeerd worden.

    Wat ook niet verandert is dat het seizoen 2021/2022 qua trainingen gefaseerd opgestart gaat worden en de startdatum per team gebaseerd wordt op het speelschema van de KNVB. Dat houdt in dat de elftallen die bij de jeugd tot de A-categorie behoren, en bij ons zijn dat JO19-1, JO17-1 en JO15-1, in de week van 9 augustus van start kunnen gaan dat de overige jeugdteams een week later mogen beginnen.

    Op die manier geven we alle teams een voorbereidingsperiode van vier weken alvorens de eerste officiële wedstrijden op het programma staan. Het is echter aan de trainingsgroepen zelf om in overleg met de afdelingscoördinator te bepalen of ze direct na de genoemde data van start willen gaan, of die start nog even willen uitstellen vanwege de schoolvakantie die dit jaar immers erg laat valt.