• Voetbalvereniging Wilhelmina Boys

  Voetbalvereniging Wilhelmina Boys

  Voetbalvereniging Wilhelmina Boys is al vanaf 1934 actief in de gemeente Best en heeft een ledenbestand van ongeveer 1000 personen, daarvan beoefenen circa 750 jeugd- en seniorleden de voetbalsport actief. De vereniging vervult dan ook, zowel op sociaal als maatschappelijke vlak, een belangrijke rol binnen de Bestse gemeenschap. De vereniging is van oorsprong een echte arbeidersclub, maar is nu een heel open vereniging, aantrekkelijk voor een ieder uit Best en omgeving.

  De vereniging streeft ernaar om op voetbalgebied met haar vaandelteam een stabiele plaats in de 3e klasse te bewerkstelligen en dat voornamelijk te realiseren met spelers die de eigen jeugdopleiding hebben doorlopen.

  De voetbalopleiding

  Die voetbalopleiding is gericht op de ontwikkeling van jeugdspelers, waarbij een goede balans aanwezig moet zijn tussen prestatie en recreatie. Natuurlijk streven we ernaar om op voetbalgebied het maximale voor de speler en de vereniging te bereiken, dat mag echter nooit ten koste gaan van het plezier dat aan het spelletje beleefd kan worden. Bovendien zorgen wij ook buiten het voetbal om voor ontspanning van onze (jeugd)leden, waarmee we ook een belangrijke sociale rol vervullen.

  Voor een goede opleiding moet de vereniging haar leden de juiste faciliteiten bieden, de accommodatie van de vereniging is modern, de kwaliteit van de spelmaterialen is van het gewenste niveau. Daarnaast is gekwalificeerd kader een vereiste en dat is juist het gebied waarin Wilhelmina Boys veel investeert. Het niveau waarop de standaard jeugdteams van de vereniging acteren, bewijst dat die investeringen de gewenste vruchten afwerpen.

  De voetbalopleiding bij Wilhelmina Boys is zeker niet alleen gericht op voetbaltechnische zaken, de vereniging investeert ook om haar (jeugd)spelers op persoonlijke en sociaal-maatschappelijke vlak te vormen. Dat wordt gerealiseerd door scholing op voetbalgebied, zoals opleidingen voor jeugdtrainers en jeugdscheidsrechters en de mogelijkheden die geboden worden om die opleidingen in de praktijk te brengen.

  Sportpark Naastenbest

  v.v. Wilhelmina Boys heeft haar thuishaven op Sportpark 'Naastenbest'. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers vanuit de vereniging en de medewerking van de gemeente Best zijn we sinds oktober 2003 de trotse bezitters van 'de Uitleggers', onze ontmoetingsruimte en kleedaccommodatie. Sportpark Naastenbest bestaat daarnaast uit twee wedstrijdvelden (natuurgras), twee wedstrijd/trainingsvelden (kunstgras) en twee trainingsvelden (natuurgras).

 • -